Valgfag – vælg selv de fag du brænder for 

Vi har valgfag mandag og onsdag eftermiddag. Her får du en masse valgmuligheder og kan selv vælge de fag, som passer dig allerbedst. Valgfag giver derfor mulighed for faglig fordybelse, men også for at prøve nogle af de fag, der ikke undervises i, på den linje du har valgt. Nogle af valgfagstilbuddene skifter i løbet af året og andre kører hele skoleåretHer er et udpluk af de valgfag, vi tilbyder:  

Svømning og vandaktivitet er for dig, der holder af at svømme – eller som gerne vil blive bedre og har lyst til at bruge svømning, som den fantastiske styrke- og konditionstræning, det er.  

Udover svømmetræning vil en stor del af faget også indeholde forskellige former for vandaktiviteter i form af lege, boldspil og konkurrencer i vandet. I træningen tages der udgangspunkt i den enkeltes færdigheder og niveau. Der arbejdes både med grundlæggende teknikker og fysisk udvikling. Om du er dreng, pige, let øvet eller rutineret svømmer har ingen betydning for, om du skal vælge svømning eller ej, for her kan alle være med.  

Hurtighed, hurtige fødder og speed på bold, om det så er fodbold, stikbold, badminton eller andet…vi udforsker og leger. 

På boldspil får du muligheden for at afprøve en masse forskellige  Det er ok at fejle og dumme sig, samt at kunne fairplay, når du er i modgang, så det er der fokus på.  

Så vil du gerne udfordres indenfor flere discipliner med bold, så er det her det foregår. 

Når vi har håndværk og design som aktivitet, sætter vi fokus på kreativiteten og fantasien. Vi arbejder med designs af egne produkter, hvilket kan være alt inden for flere forskellige håndværk. F.eks. snitter vi gerne i træ, syr korssting eller på maskine, og er du glad for at strikke, bruger vi tiden på detAlt er muligt, hvis du selv har ideerne. Vi arbejder altid ud fra hver enkelt elevs egne forudsætninger   

Vi tror på at en sund krop i bevægelse og aktivitet, giver bedre overskud til efterskole- og livets udfordringer. Det er vigtigt at lære hvordan man passer på den krop, der skal bære os hele livet og at det kan gøres på en sjov og udviklende måde 

 Østergård har vi hvert år et stort julemarked, hvor forældre og andre interesserede kommer og besøger Østergård.  Derfor forbereder vi i dette kreative valgfag en masse spændende ting, som skal sælges til julemarkedetVi laver kunsthåndværk i mange former, bl.a. julepynt, træting, håndarbejde og juledekorationer. Vi går også i køkkenet for at fremstille lækre ting, såsom syltede rødbeder, rødløg og drueagurker fra egen have. Småkager og honningkager hører også julen til, så det er noget vi bager og sælger i søde, små portioner.  

Kort sagt er aktiviteten både for dem, der har lyst til at lege med håndværktøj inclakkuværktøj og snitteknive, og så for dem, der har lyst til køkkenaktiviteter og traditionelle, kreative ting. 

Dette valgfag er for dig, der gerne vil ud at røre dig, og som er interesseret i historie og kultur. 

Kultur på cykeltur giver dig indsigt i, hvordan du kan ”læse” landskabet set med biologiske, geografiske, historiske og kulturelle briller. Du får viden om, hvordan kulturens påvirkninger kan ses i landskabet, samt får lov at opleve cykling, som et naturligt transportmiddel. 

Vi kører ture i lokalområdet, dvs. inden for en radius af 10-30 km. På turen gør vi stop for at se høre, og røre ved naturen og kulturen, som vi ellers bare ser ud på mens vi kører. På hver tur tager vi billeder, så du, når valgfaget slutter, har en flot billedeportfolio 

Alle skal have cykel og cykelhjelm samt egnet tøj og cykelkurv til en ”madpakke”. 

Interesserer du dig for natur og miljø, eller er du en af dem, der ønsker at gå til tværfaglig naturfagsprøve, så skal du vælge ”Natur og Kulturforståelse”. Vi skal arbejde med, hvordan natur og kultur påvirker hinanden og lære at forstå, hvordan menneskelig aktivitet påvirker vores kultur og natur, både på kort og lang sigt. I begyndelsen af skoleåret vil vi have fokus på lokalmiljøet, og du skal derfor med ud på ture i området omkring Østergård. Senere på skoleåret vil du lære noget om lokal/global natur, kultur og miljø, og der vil blive lavet mindre forsøg i relation til undervisningen. For dig der har mod på det, vil det være muligt at gå op til den praktiske naturfagsprøve i juni måned.

Har du altid interesseret dig for heste, eller har du altid drømt om at prøve at ride? På dette valgfag har vi både nye og erfarne ryttere. Vi har det sjovt og lærer en masse om hestene. Vi har stor fokus på sikkerheden i omgangen med hestene, og du bliver undervist i hestens røgt og pleje. Vi rider dressur, springer, arbejder med horsemanship” og leger med hestene. Du hjælper til med at holde stalden ren og lærer, hvordan hestene fodres rigtigt, for at opnå den rette trivsel. 

Drama er for dig som enten elsker at være skæv og skør og lege med forskellige udtryk, eller for dig der aldrig har gjort det, men godt kunne tænke dig at udfordre dig selv sammen med andre. Fokus er på at turde prøve nyt og lære hvordan vi kan bruge vores krop og stemme, mimik og stemninger til at skabe noget sammen. Vi samarbejder, snakker om respekt og give hinanden fokus, at være opmærksom på at lytte og se. At blive bedre til at aflæse en situation og improvisere. Holdets sammensætning styrer meget hvilke projekter vi kaster os ud i, af stort og småt. Dog er halloween arrangement kommet for at blive! At få lov at skræmme forstanderen er en fornøjelse.

Friluftsliv holder til ved bålhuset og shelterne

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here