Krea

Er du glad for at være kreativ og vil bruge dit efterskoleår på bl.a. at kreere indenfor håndværk, billedkunst og design? Så er denne linje lige noget for dig! På krealinjen beskæftiger vi os nemlig med alt fra at tegne, male, lime, klippe og modellere til at sy, både i hånden og på maskine, samt at lave ler- og glaskunst – og mere til. I det hele taget udforsker vi den kreative verden og arbejder på designprocessen fra ide til produkt.

Herudover vil der også blive undervist i andre elementer end praktiske med henblik på at give eleverne en faglig forståelse for kunsthistorie, kunsthåndværk og mode med inddragelse af paralleller til samtiden.

Har du lyst til kreative udfordringer, hvor kun fantasien sætter grænser? – så er krea-linjen dit perfekte match!

Vi arbejder med designprocessen fra ide til færdigt produkt.

Vi søger inspiration i livet og hverdagen, og giver eleverne kendskab til formålet med de forskellige værktøjer og metoder. Vi er med til, at opdrage og danne eleverne i hverdagen og til at udvide deres horisont gennem bl.a. kulturelle oplevelser som teater, film og kunst.

Vi vil arbejde med formgivning i mange materialer. Tegne, male, sy i hånden og på maskine, lime, klippe, måle, veje, modellere mm.

I begyndelsen af december hvert år, afholder skolen julemarked. Krea bruger meget tid optil på at producere fine ting der kan sælges. Her fordyber vi os og samarbejder gerne om at få noget fra hånden; det kan være glas, ler, filt, læder og meget andet. I denne proces er det lige så vigtigt at fordybe sig i teknikker som at få til en produktion hvor eleverne måske byder ind med noget de er særligt gode til. På den måde kan et produkt have været igennem fire-fem elevers hænder når det står klar til salg. Det giver en god fornemmelse af fællesskab på linjen.

At tage på turer og opleve fællesskabet på linjen mens vi bliver inspireret af kunst og kultur i lokalsamfundet, er noget vi lægger fokus på i kortere perioder. Eleverne er selv med på at komme med input, så det giver mening det vi kaster os ud i. Eksempelvis vil et besøg på Holmegaard glasværk give god mening når vi fordyber os i egen glaskunst.