Krea

Er du glad for at være kreativ og vil bruge dit efterskoleår på bl.a. at kreere indenfor håndværk, billedkunst og design? Så er denne linje lige noget for dig! På krealinjen beskæftiger vi os nemlig med alt fra at tegne, male, lime, klippe og modellere til at sy, både i hånden og på maskine, samt at lave ler- og glaskunst – og mere til. I det hele taget udforsker vi den kreative verden og arbejder på designprocessen fra ide til produkt.

Herudover vil der også blive undervist i andre elementer end praktiske med henblik på at give eleverne en faglig forståelse for kunsthistorie, kunsthåndværk og mode med inddragelse af paralleller til samtiden.

Har du lyst til kreative udfordringer, hvor kun fantasien sætter grænser? – så er krea-linjen dit perfekte match!

Vi arbejder med designprocessen fra ide til færdigt produkt.

Vi søger inspiration i livet og hverdagen, og giver eleverne kendskab til formålet med de forskellige værktøjer og metoder. Vi er med til, at opdrage og danne eleverne i hverdagen og til at udvide deres horisont gennem bl.a. kulturelle oplevelser som teater, film og kunst.

Vi vil arbejde med formgivning i mange materialer. Tegne, male, sy i hånden og på maskine, lime, klippe, måle, veje, modellere mm.

Her arbejder vi med lyd og medier med fokus på lydproduktion, video- & billed-produktion samt afvikling af live-lyd og lys. Har man altid haft lyst til at lære mere om, hvordan de moderne medier fungerer, så er der mulighed for det. Linjefaget henvender sig især til elever med et behov for at fordybe sig i en lille gruppe.

Der vil være fokus på at forstå og skabe æstetiske processer på så enkel en måde som muligt, så eleven kan præsentere ide og udtryk i forhold til målgruppe og budskab.

I musik- og dramafaget styrker vi elevens kropsbevidsthed og udtryk.

Eleven skal arbejde med formidling af budskaber i forskellige udtryk og kommunikationsformer. Vi vil arbejde med kropssprog, koordination, koreografi, dynamik, fantasi og observation. I faget vil vi arbejde med samspil og egne færdigheder. I samarbejdet vil vi lære at overskride egne grænser i et trygt, forpligtigende fællesskab.