Studietid på Østergård

På dit skema vil der stå tre dage med linjefag, og to dage hvor du har studietid, med dansk og matematik. Her finder vi dit niveau, så du kommer til at arbejde sammen med andre elever der er nogenlunde samme sted som dig, og du får opgaver som skal hjælpe dig med at blive bedre. Hvis du skal til prøver, vil du have flere dage med dansk og matematik. Disse timer vil ligge der hvor de andre har valgfag.

Derudover er der også engelsk på skemaet i to niveauer, og muligheder for undervisning i historie/samfundsfag, tysk og naturfag.

   

Dette valgfag er for dig, der gerne vil ud at røre dig, og som er interesseret i historie og kultur. 

Kultur på cykeltur giver dig indsigt i, hvordan du kan ”læse” landskabet set med biologiske, geografiske, historiske og kulturelle briller. Du får viden om, hvordan kulturens påvirkninger kan ses i landskabet, samt får lov at opleve cykling, som et naturligt transportmiddel. 

Vi kører ture i lokalområdet, dvs. inden for en radius af 10-30 km. På turen gør vi stop for at se høre, og røre ved naturen og kulturen, som vi ellers bare ser ud på mens vi kører. På hver tur tager vi billeder, så du, når valgfaget slutter, har en flot billedeportfolio 

Alle skal have cykel og cykelhjelm samt egnet tøj og cykelkurv til en ”madpakke”. 

Interesserer du dig for natur og miljø, eller er du en af dem, der ønsker at gå til tværfaglig naturfagsprøve, så skal du vælge ”Natur og Kulturforståelse”. Vi skal arbejde med, hvordan natur og kultur påvirker hinanden og lære at forstå, hvordan menneskelig aktivitet påvirker vores kultur og natur, både på kort og lang sigt. I begyndelsen af skoleåret vil vi have fokus på lokalmiljøet, og du skal derfor med ud på ture i området omkring Østergård. Senere på skoleåret vil du lære noget om lokal/global natur, kultur og miljø, og der vil blive lavet mindre forsøg i relation til undervisningen. For dig der har mod på det, vil det være muligt at gå op til den praktiske naturfagsprøve i juni måned.

Har du altid interesseret dig for heste, eller har du altid drømt om at prøve at ride? På dette valgfag har vi både nye og erfarne ryttere. Vi har det sjovt og lærer en masse om hestene. Vi har stor fokus på sikkerheden i omgangen med hestene, og du bliver undervist i hestens røgt og pleje. Vi rider dressur, springer, arbejder med horsemanship” og leger med hestene. Du hjælper til med at holde stalden ren og lærer, hvordan hestene fodres rigtigt, for at opnå den rette trivsel. 

Drama er for dig som enten elsker at være skæv og skør og lege med forskellige udtryk, eller for dig der aldrig har gjort det, men godt kunne tænke dig at udfordre dig selv sammen med andre. Fokus er på at turde prøve nyt og lære hvordan vi kan bruge vores krop og stemme, mimik og stemninger til at skabe noget sammen. Vi samarbejder, snakker om respekt og give hinanden fokus, at være opmærksom på at lytte og se. At blive bedre til at aflæse en situation og improvisere. Holdets sammensætning styrer meget hvilke projekter vi kaster os ud i, af stort og småt. Dog er halloween arrangement kommet for at blive! At få lov at skræmme forstanderen er en fornøjelse.

Friluftsliv holder til ved bålhuset og shelterne