Events

På Østergård har vi løbet af et skoleår flere events og arrangementer. Nogle af dem er i eget regi, andre i samarbejde med vores søsterefterskoler. 

Stars er et årligt tilbagevende event, som planlægges og udføres i samarbejde med vores søsterefterskoler. Sammen lejer vi det anerkendte spillested STARS i Vordingborg og laver en lukket fest for vores unge mennesker med professionelt udstyr, sceneDJ mv.  Formålet med dette event er, at vores elever får mulighed for at møde ligesindede og danne nye relationer og venskaber på tværs af specialefterskolerne 

I samarbejde med specialefterskolen Waldemarsbo planlægger vi hvert år et sportsevent, hvor vi dyster i alle mulige alternative sports-udfordringer. Det kan dreje sig om alt fra støvlekast til ridning og meget andetWaldemarsbo og Østergård skiftes til at afholde WØlympiaden, som udover at være en spændende dag for vores elever, også drejer sig om at danne venskaber på tværs af skolerne. Dagen afsluttes med en fed diskoteksfest.  

Gallafesten er årets store begivenhed på Østergård, hvor alle elever går ned af den røde løber, vel at mærke i deres stiveste puds. Fotografen tager billeder af alle elever, både alene og sammen med kammerater og lærere. Efterfølgende spises der fin middag, hvor køkkenet har lavet særlig fin mad og flere retter. Vi sidder til højbords og toastmasteren sørger for at holde styr på taler og underholdning.

Julemarked på Østergård er et stort event, som vi bruger hele efteråret på at forberede. Vi har et valgfag, der hedder ”julemarked”, hvor alle vores kreative elever, hele efteråret arbejder med at producere forskellige ting, som sælges på julemarkedet. På selve dagen har køkkenet lavet dejlig mad, vi har pyntet skolen op, sat boder frem og Østergårds band underholder på scenen. Det plejer at være en dejlig eftermiddag og aften, hvor elevernes forældre, og andre interesserede, kommer på besøg.

I løbet af foråret afholder vi en forskønnelsesdag, hvor de forældre, der har mulighed for det, kommer til Østergård allerede om morgenen og hjælper med at reparere, male mvNår arbejdsdagen slutter omkring klokken 16, får alle der har arbejdet, mulighed for at gøre sig klar, før festen starter. Der vil være grill, underholdning og meget andet.

En gang om året inviterer vi vores gamle elever på besøg til en hyggelig eftermiddag og aften. Her får de lov til at prøve at være elever igen, være med til linjernes aktiviteter og spise med i spisesalen, ligesom ”i gamle dage”. Det plejer at være en dejlig dag, fyldt med gode gamle historier og minder.  

En af vores nyere events er ”Udfordringens døgn”. I dette døgn opfordres vores elever til at udfordre sig selv og sine grænser, ud fra et mål de selv sætter. Det kan dreje sig om alt fra at undvære mobilen, lade være med at bande, smage på mærkelige ting eller overleve en nat ude i naturen.  

Sofie Rifbjerg afholder hvert år en fodboldturnering, hvor fodboldholdet fra Østergård dyster mod hold fra vores søsterefterskoler. Det er som regel en super sjov og spændende dag i fodboldens tegn, hvor der desuden er mulighed for at møde og knytte bånd, til andre unge mennesker.  

Du må ikke gå glip af det årlige Østergård Show, hvor alle linjer på Østergård bidrager til at skabe et brag af en forestilling. Vi sætter vores store scene op, optræder, spiller egen musik mm. – naturligvis for et publikum bestående af forældre og andre interesserede.  

På Efterskolernes dag er det muligt at besøge alle efterskoler i Danmark, og på Østergård glæder vi os altid til at vise vores skole frem. Eleverne er med til forberedelserne og hjælper også til som rundvisere. Efterskolernes dag ligger altid den sidste søndag i september klokken 13.00 – 17.00.  

Efterskolernes aften er endnu en hyggelig mulighed for at præsentere Østergård for potentielle elever og deres forældre. Over hele landet ligger Efterskolernes aften den 2. onsdag i januar, klokken 18.00-21.00 

I maj/juni måned inviterer vi kommende elever til ”Nye elevers aften” på Østergård. Her møder de unge mennesker, dem de skal gå på efterskole med og selvfølgelig også deres kommende lærere. Nye elever får desuden en grundig introduktion til efterskolelivet via samtaler med hver enkelt elev, gruppesamtaler i husene og 2. års elever, der fortæller om, hvordan de oplevede deres første år på Østergård. 

Kommende begivenheder