Hest

HEST

På hestelinjen kan du både udvikle dine faglige og praksisfaglige færdigheder indenfor ridning og omgang med heste. Mere konkret vil du på denne linje få mulighed for at modtage rideundervisning i både dressur og spring. Herudover beskæftiger vi os med pleje af hesten, sikker og ansvarlig omgang med heste samt pasning og vedligeholdelse af udstyr og andet vedrørende hesteholdet – og mens vi koncentrerer os om dette, får vi os nogle dejlige timer med gode hestesnakke.

Der er plads til alle på linjen, for den er skabt til både den erfarne rytter men også den helt nye rytter, og vi har nogle godmodige heste på forskellige rideniveauer, der kan bære enhver!

Hestehold er andet end kun ridning, og eleverne får undervejs i forløbet gennemgået hestens røgt og pleje, vedligeholdelse af udstyr og hegns- og fold pleje. Vi har stor fokus på sikkerhed i omgangen med hestene. Vi arbejder med hestens kropssprog, og hvordan vi bliver bedre til at kommunikere med dem.

Sammen holder vi stalden ren og lærer, hvordan heste fodres for at opnå den rette trivsel. I hestestalden har eleverne mulighed for at koncentrere sig om hesteholdet, som består af nogle godmodige skoleheste på forskellige rideniveauer. Hestenes seletøj lærer vi også at vedligeholde, og mens vi pudser det, så har vi nogle dejlige timer med gode hestesnakke.

Ridning

Både nye og erfarne ryttere har det sjovt og lærer en masse om heste og ridning og udfordres der den enkelte er. Vi rider dressur, springer, laver “horsemanship” og leger med hestene. Vi planlægger opvisning fra start til slut, hvor eleverne får mulighed for at vise deres ridefærdigheder.