Sikke en fantastisk uge vi har haft på Østergård, hvor vi i sidste uge havde ”erhvervsuge”. I praksis betød dette en masse spændende ture ud af huset. Nogle elever besøgte ”Øens dyr”, hvor de lærte en masse om, hvordan en dyrepasser arbejder. Vi havde også elever, der besøgte en skytte, og andre der lærte noget om, hvad det vil sige at være pædagogisk assistent eller social- og sundhedsassistent.

Landbrug og Livsstil besøgte ”Røstofte Maskinforretning”. Det var en fantastisk tur med store traktorer og mange forskellige jobmuligheder, hvis bare eleven har et traktorkørekort. Heldigvis har vores elever nu mulighed for at tage et kompetencegivende traktorkørekort på Østergård, og det første hold er allerede i gang og arbejder hårdt med teori-delen. Østergård har desuden indkøbt en ny køreskoletraktor, som eleverne på holdet kommer til at bruge mange timer i.

Torsdag havde vi ”samle-skrald-dag”, og det var virkelig fedt at se, hvor meget alle vores skønne unge mennesker gik op i arbejdet. Østergård ser utrolig flot og ryddeligt ud nu – tak kære elever og lærere!:-) Der blev også tid til at kramme træer og lege i skoven, og dagen blev afsluttet med bål-hygge, hvor der blev bagt pandekager og spillet guitar. Efterskolestemningen var høj!

I løbet af ugen har der samtidig været tid til de sædvanlige opgaver, som køkkentjans og fodring af dyr. Der er også blevet muget ud hos grisene, og som det fremgår af billederne, var lugten en udfordring for nogle af vores elever. Der har ligeledes været tid til at gå tur og kæle med Østergårds dyr, og lave lækker mad til måltiderne.

Alt i alt har det været en spændende uge, som vi oplever at vores elever har nydt. Fortsat god søndag!