Den første uge efter juleferie er allerede gået, julepynten er taget ned, og hverdagen er vendt tilbage til Østergård. Vores unge mennesker har virket glade for at være tilbage, og gangene har i ugens løb ofte genlydt af høje, glade stemmer.

Vi havde mange besøg på Efterskolernes Aften- tak til alle jer der kom, og var med til at gøre det til en dejlig aften!:-)

Januar måned har for flere af vores elever været begyndelsen på noget nyt og spændende, bl.a. fordi de er startet på nye linjefag. Det har ligeledes været muligt at vælge nye aktiviteter, så også her er der rig mulighed for at afprøve forskellige interesser.

Eleverne fra Egeskov er i torsdags rykket ind i den nyistandsatte værelsesgang på Amalienborg (Hovedbygningen) Værelserne er nymalede og lækre, og selvom det kan være svært at skifte værelse midt på skoleåret, har vores unge mennesker klaret det flot, og har fundet sig godt tilrette.

På Studielinjen er eleverne på prøveholdet nu i hård træning, fordi de forbereder sig til forårets eksaminer. På Landbrug og Livsstil er der kommet en ny hest i stalden til stor fornøjelse for ride-holdet og vores “heste-interesserede elever. Kort sagt er der gang i nye, spændende projekter på hele Østergård, og vi kan alle se frem til et dejligt forår.

Som noget nyt vil vi i foråret kunne tilbyde nogle af vores elever at deltage i små samtalegrupper. Disse grupper vil være “lukkede rum”, hvor vores elever får mulighed for at tale om de ting der fylder, uden at det kommer videre. Samtalegrupper vil have forskellige fokusområder, som sorg, skilsmisse og dårligt selvværd, og vil blive varetaget af en udefrakommende lærer, som blandt andet har videreuddannelse fra kræftens bekæmpelse, og som derfor har stor erfaring med at arbejde med unge mennesker og samtalegrupper. Forældrene til de elever som får dette tilbud vil blive kontaktet af skolen.

Vores lejrskole, som i år går til Fåborg, nærmer sig. Vi tager afsted i uge 6, og der vil komme information ud om det hele i næste uge. Vi glæder os til en spændende tur:-) På mandag tager vores elever på tur til “Den blå planet”, hvor vi håber, at de får en dejlig dag med masser af oplevelser!

God weekend til Jer alle!